Molndrift – Server

Att ha en server själv och drifta den på sitt eget kontor idag är relativt kostsamt. Dels så kostar själva servern med erforderliga licenser en hel del i inköp och man behöver säkra upp för brand och stöld.
Dessutom så är det för de allra flesta företag viktigt att kunna nå servern dygnet runt, året runt var man än befinner sig. För detta så behöver man då även försäkra sig om att det finns redundant strömförsörjning och redundant Internetanslutning. Dessutom behövs givetvis bra backup-rutiner också.

Istället för att ha en egen server kan det vara ett mycket mer kostnadseffektivt alternativ att istället lägga serverns tjänster i en molnmiljö.

För detta ändamål så har vi valt att samarbeta med hosting-företaget Ballou i Karlskrona. Ballou grundades år 1997 och vi har själva varit kunder hos dem sedan år 2000, vilket gör att vi verkligen kan rekommendera dem och deras tjänster.

Nedan följer lite information om molnlösningen från Ballou. Välkommen att ta kontakt med oss, så diskuterar vi fram och hjälper dig att sätta upp en lösning som är anpassad för dina behov.

Enkelhet
En molnmiljö skapas och hanteras på ett betydligt snabbare och effektivare sätt än en virtuell eller dedikerad server. Du behöver inte investera i hårdvara och är ju därför inte begränsad av några ledtider i ditt arbete.
Enkelhet
Flexibilitet
Kapaciteten kan snabbt och enkelt skalas upp eller ner baserat på ditt behov. En webbsajt behöva extra kapacitet vissa tider på dygnet eller under en kampanj. Med molndrift får du möjlighet att snabbt och enkelt testa en idé! Med enkla medel kan man starta igång en server eller skala upp den ni redan har för att sedan lika enkelt skala ner igen.
Flexibilitet
Kostnadseffektivitet
En grundläggande egenskap för molntjänster är att du endast betalar för det du nyttjar och betalar i efterhand.
Det går dessutom att enkelt få en uppskattad kostnad för önskade serverresurser och även följa den faktiska kostnaden.
Kostnadseffektivitet
Hög prestanda
Ballou Moln är en helt redundant högpresterande molntjänst där du betalar för utnyttjad resurs per timme. Plattformen ger möjlighet att enkelt styra resurserna på dina servrar. Att lägga till (eller ta bort) fler VCPU, minne eller diskutrymme går fort. Ballou Moln är en tekniskt avancerad tjänst som tillgodoser höga driftkrav.
Hög prestanda
Lagring i Sverige
All data ligger säkert på Ballous helt redundanta och högpresterande lagringslösning. Allt befinner sig helt inom Sveriges gränser där svenska lagar gäller!
Lagring i Sverige