Tjänster

Backup
Det är dessvärre alltför ofta som vi ser när vi besöker våra kunder, att det inte finns några rutiner för backup och säkerhetskopiering. Filosofin att “det händer aldrig mig” verkar dessvärre vara tämligen utbredd.
Vi har under åren fått se en hel del tårar och bekymrade ansikten när våra kunders hårddiskar har kraschat eller datorer blivit stulna.
Men med hjälp av fungerande backuprutiner (och det gäller såväl företag som privatpersoner) så kan mycket problem och frustration uteslutas om olycka skulle vara framme.
Det finns idag programvara som med automatik gör en säkerhetskopiering till en extern hårddisk. Denna lösning är bra och vi erbjuder den, men vill man ha en ännu högre säkerhet så finns backuptjänster till Internet, där dina filer lagras krypterat och det är bara du som kan komma åt dem. Vi är partner till en av världens mest ledande leverantörer inom området – Storegate – och hjälper till med att konfigurera deras lösningar hos er.
Läs mer om backup och säkerhetskopiering här.
Storegate

Dataåterställning
Om en backup saknas och hårddisken kraschar, så behöver det inte innebära att informationen på hårddisken är förlorad för alltid. Det kan också vara så att du har råkat att radera en viktig fil.
Men hjälp av programvaror som vi har, kan vi i många fall återställa informationen. Vi är dessutom certifierad partner till Ibas (som har mer än 30 års erfarenhet av att rädda kritiska data från såväl företag som privatpersoner).
Förutom interna hårddiskar hjälper vi även till med datarekonstruktion från externa hårddiskar, USB-minnen och minneskort.
ibas-certifierad-partner

Virusborttagning
Att ha ett bra virusskydd och en bra brandvägg är ett måste idag. Vi kommer dessvärre dagligen i kontakt med kunder där det ofta saknas såväl virusskydd och i många fall även brandvägg. Detta innebär att datorerna är vidöppna för angrepp och de som vill kan enkelt komma över dokument, fotografier och kanske värst av allt – inloggningsuppgifter till såväl banker som e-butiker.
Skulle olyckan vara framme så har vi lång erfarenhet av att ta bort virus och trojaner från datorer. För att förebygga för våra kunder så att detta inte ska behöva inträffa, så har vi valt att samarbeta med en av de största antivirus-tillverkarna på marknaden, nämligen Avast.
Avast finns i ett flertal olika versioner för såväl hem- som företagsanvändning och placerar sig alltid mycket höga betyg vid tester av säkerhetsprogram.
Läs mer om Avast säkerhetslösningar.

Avast Authorized Reseller


Installation
Vi hjälper dig gärna med att installera och konfigurera din nya dator och där tillhörande utrustning. Vi kan även erbjuda ett komplett datorsortiment (se Produkter).

Felsökning
Datorer som inte vill starta, skrivare som vägrar att skriva ut och Internet som inte fungerar. Tekniken är bra när den fungerar, men när något krånglar så inser man hur beroende man är av den och hur viktig den är för att vi ska få vår dagliga verksamhet att fungera.
Vi hjälper dig gärna – under årens lopp har vi lärt oss mycket om vad som kan gå fel och vad som kan vara orsaken till problemet – och inte minst – hur man åtgärdar det.

Rådgivning
Vilka produkter passar dig bäst utifrån dina behov? Vad blir mest effektivt? Välkommen att kontakta oss för ett förslag på den utrustning som passar dig bäst, sett ur ett såväl kostnads- som behovsperspektiv.

Office 365
Med Office 365 från Microsoft får du de senast Office-programmen och mycket, mycket, mer. Office 365 finns i en mängd olika versioner för att passa såväl privatpersoner som företag.
Kontakta oss för rådgivning kring vilken version som passar dina behov bäst. Vi hjälper givetvis även till med installation och konfigurering.

Systemutveckling
Vi har arbetat med systemutveckling under 20 års tid. Så om du behöver hjälp med någon form av utveckling, så kan du med förtroende vända dig till oss. Vi har erfarenhet av system till PC-datorer, smartphones, web och fordonsindustrin.